De leukste dagjes uit, mét of zonder kids...
gezien025044.jpg
Docus de Das Avonturenpad - Schaijk - Speelbos met spannend verhaal en opdrachten ...
Philips Fruittuin - Eindhoven - nu ook met Pannenkoekenhuis De Proeftuin!
De Kilsdonkse Molen - Heeswijk-Dinther - zie de molenaars aan het werk en drink een kopje koffie mét...
Superleuk! Hét familiemuseum over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens. In Natuurmuseum Brabant zit je met je neus op de natuur: Ga mee op mammoetjacht, maak je eigen Neanderthaler-sieraad, zoek de dinosporen, doe de gratis speurtocht, of speel het overlevingsspel. Veel activiteiten voor allerlei leeftijden zorgen ervoor dat je het museum echt beleeft!
MEER >
MEER >
MEER >
De Rooise Wijnboer - rondleiding en proeverij op een Brabantse wijngaard...
MEER >
De Steltenberg - Volkel - Bezoekerscentrum met fietscafé en informatie over het Duits lijntje...
MEER >
gezien025040.jpg
Gezien in de krant - In Veghel heeft zich op het (op)nieuw ontwikkelde CHV-terrein 'Service Bioscoop Industry' gevestigd. Stoere stalen spanten, hoge plafonds, ruwe muren, prachtige zwarte bioscoopzalen, gezellige trendy bar en metershoge schommelbanken. Tijdens de film kun je een hapje & drankje bestelen met een druk op de knop. Ook vooraf en na de film kun je gezellig blijven hangen aan de mooie bar en genieten van de bijzondere sfeer die deze bioscoop heeft!
gezien025039.jpg gezien025037.jpg
Het MOTI museum, hét museum voor Beeldcultuur: beelden, beelden, beelden. Overal worden we ermee geconfronteerd. Online, op straat, op tv, bij reclame. Wat doen die beelden? Hoe beïn- vloeden die beelden ons? Hoe houden jouw hersenen je voor de gek met beelden? Daarover en nog veel meer gaat ongeveer dit museum. Wat je met kinderen hier kunt doen vind je op de site bij 'activiteiten'. De kleinsten kunnen met een koffer vol plaatjes rondlopen en een puzzel oplossen, de groteren gaan met monsters met klittenband op pad. Waarschuwing: "Je kijkt nooit meer hetzelfde!"
gezien025036.jpg
Eigengemaakte appeltaart inspireert tot het maken van prachtige sieraden! Als je bij Wilma een workshop edelsmeden volgt, kom je gegarandeerd thuis met een uniek sieraad. Zelf gemaakt, onder begeleiding, en naar eigen idee en inzicht, in het gezellige, professionele atelier. Ondertussen kun je gezellig bijkletsen, en na afloop een wijntje drinken met collega's, vriendinnen of zussen. Heb je een workshop van een hele dag dan zorgt Wilma voor een heerlijke lunch, High Tea of High Wine.
gezien025034.jpg gezien025033.jpg
< vorige
< vorige
gezien025032.jpg gezien025031.jpg gezien025030.jpg gezien025029.jpg gezien025028.jpg gezien025027.jpg gezien025025.jpg gezien025024.jpg
Ben jij tussen de 6 en 10 jaar oud? Vind je het leuk om naar kunstwerken te kijken, maar vooral ook om zelf kunstwerkjes te maken? Ga dan naar het Van Abbemuseum. Elke zaterdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur de Kinderkunstclub.Samen met andere kinderen ga je in het grote museum naar kunstwerken kijken. Elke keer is er een ander onderwerp en als je bent uitgekeken ga je lekker zelf aan de slag met je eigen kunstwerk. Laat je fantasie de vrije loop en je zult ontdekken dat er ook in jou een echte kunstenaar schuilt!
gezien025022.jpg gezien025021.jpg
Gezien bij koffietijd - Leuke uurtjes hier doorgebracht. De kinderen kunnen met de 'slurper', een soort elektronische armband, het hele museum door om hun eigen verhaal te maken.
Op verschillende plekken kunnen ze de armband koppelen aan een scherm waar ze een hoofdrolspeler kunnen creeëren en hun eigen verhaal kunnen maken. Aan het eind van je bezoek kun je de armband in een apparaat inleveren en rolt er een pasje uit met jouw gemaakte figuur en verhaal. Hiermee kun je thuis op de website spelletjes doen.
gezien025019.jpg gezien025018.jpg
Restaurant, terras, hotel, vergaderen, landwinkel. Gemoedelijke sfeer, lekker genieten op het terras terwijl de kids zich vermaken met de kalfjes, of rondstruinen in de stallen. Maak een biggetjes- wandeling met de kinderen, of een grotere wandeling of fietstocht in natuurgebied De Biezen.
Er zijn ook arrangementen voor groeps- of bedrijfsuitjes, vergaderingen en zakelijke bijeenkomsten.
In de landwinkel zijn tal van originele streekprodukten te koop. Leuk kado-idee!
gezien025016.jpg gezien025015.jpg
Gezien in de film Bennie Stout - De sfeer die in deze film neergezet is, maakt kinderen nieuwsgierig naar hoe het vroeger was, toen opa en oma nog klein waren. Het buitenmuseum lijkt op een dorpje uit vervlogen tijden, met prachtige oude pandjes, en in het binnenmuseum worden allerlei tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen aktief aan van alles meedoen (knutselen, klompbootje maken, touw maken, schrijfles, verkleden), een speurtocht maken of Oudhollandse spelletjes doen. In de vakantie zijn er leuke extra’s! Kijk op de site voor de aktuele agenda.
gezien025013.jpg gezien025012.jpg gezien025010.jpg
Ondermeer in Den Bosch bevindt zich de Ontdekhoek. In een grote werkplaats kun je je de hele dag uitleven en is er geen seconde tijd om je te vervelen. Je kunt kiezen uit wel meer dan 30 proefjes, die leuk zijn voor jong en oud (maar in principe bedoeld voor kinderen van 4 tot 14 jaar).
Je hebt tijd tekort om alles te maken en te doen, dus je moet gewoon vaker terug!
gezien025009.jpg gezien025008.jpg gezien025007.jpg gezien025006.jpg gezien025005.jpg gezien025004.jpg gezien025003.jpg gezien025002.jpg